Profhilo (gemaakt door IBSA Italia) is een gelachtige formule op basis van een zeer pure vorm van hyaluronzuur, dat als een skinbooster oppervlakkig in de huid wordt geïnjecteerd. In tegenstelling tot andere fillers geeft Profhilo geen extra volume aan de huid, maar zorgt het voor huidverbetering. Dit komt doordat het uw eigen huidcellen meer collageen en elastine laten aanmaken.

Door zijn unieke eigenschappen zorgt het voor maximale hydratatie van binnenuit. De huid wordt steviger en strakker, en veroudering wordt voorkomen.

Vanaf het 30ste levensjaar neemt de collageen en elastine productie van de huid af, waardoor de huid op den duur dunner en slapper wordt. Profhilo zorgt juist voor stimulering van deze cellen. Uw eigen huid wordt dus weer aan het werk gezet om te verbeteren. Hierdoor bereikt u een heel natuurlijk ogend resultaat.

Wanneer de eerste tekenen van veroudering zichtbaar worden, zoals fijne lijntjes en een doffe huid, is een Profhilo behandeling de juiste keuze. Het is zowel voor mannen als vrouwen geschikt, vanaf 30 jaar.

Profhilo is te gebruiken als ‘onderhoud’ om de conditie van de huid zo lang mogelijk te optimaliseren. Als de huid echter te veel elasticiteit verloren heeft, dan heeft profhilo vaak minder effect.

Bij Aesthetic Art kunnen we in een vrijblijvend adviesgesprek kijken of een profhilo behandeling geschikt is voor uw huid.

  • Profhilo werkt sterk hydraterend, maakt fijne lijntjes minder zichtbaar, verbetert de teint van de huid en vermindert eventuele roodheid in het gelaat.

  • Profhilo is ideaal voor iedereen die zijn huid wil verbeteren, zonder volumetoename van het gezicht.

  • Profhilo wordt het meest gebruikt voor gezicht zones, maar kan ook effectief worden gebruikt voor het verjongen van de hals, decolleté, armen en handen.

Hoe ziet een Profhilo behandeling eruit?

Bij een Profhilo behandeling wordt het hyaluronzuur oppervlakkig in de huid geïnjecteerd door middel van de zogenaamde 5-point BAP techniek. De huid wordt gereinigd en gedesinfecteerd waarna op 5 plekken per gezichtshelft 0,2ml hyaluronzuur geïnjecteerd wordt. Deze plekken zijn speciaal gekozen, zodat de kans op blauwe plekken zo klein mogelijk is. De injecties zijn goed te verdragen, waardoor verdoving in principe niet nodig is.

Voor een optimaal resultaat zijn de eerste keer altijd twee tot drie behandelingen nodig, afhankelijk van de huidconditie. Tussen de behandelingen zit 4 tot 6 weken.

MD Codes™: MeDical codes, ontwikkeld door plastisch chirurg Mauricio di Maio.

Nazorg

De hersteltijd na een Profhilo behandeling is minimaal. Blauwe plekken en zwelling op de injectieplaatsen zijn mogelijk. Deze zullen binnen enkele dagen verdwijnen. Indien gewenst mag 6 uur na de behandeling make up aangebracht worden.

Onmiddellijk na een behandeling kunt u terugkeren naar uw normale dagelijkse activiteiten. Wij raden echter wel aan om de eerste dag na uw behandeling geen sport te beoefenen en de eerste week na de behandeling stoombaden of sauna’s te vermijden. Bescherming tegen de zon is belangrijk gedurende de eerste week na de behandeling.

Daarnaast is het belangrijk geen peeling, bindweefselmassage, laserbehandeling of andere warmtebehandelingen van de behandelde huid te ondergaan in de eerste twee weken na behandeling.

Als eindresultaat is een stralende huid te verwachten, die gladder en strakker oogt.

Moet een Profhilo behandeling herhaald worden?

Het resultaat van een Profhilo behandeling is van tijdelijke duur. Om de huid in goede conditie te houden is het goed om de behandeling te blijven herhalen. Na een eerste kuurbehandeling van twee of drie behandelingen, raden wij aan om de behandeling elke 6-12 maanden te herhalen.

Bij een touch-up behandeling is slechts één behandeling nodig. De herhalingsfrequentie hangt echter sterk af van de huidconditie. Tijdens een consult zal de arts een indicatie afgeven wat voor u de beste herhalingsfrequentie is.

Resultaat

Optimale resultaten van de behandelingen zullen zo’n vier weken na de volledige behandeling zichtbaar zijn. Een volledige Profhilo behandeling bestaat uit minimaal twee behandelingen, met een interval van vier weken.

Prijs

De prijs voor één Profhilo behandeling bedraagt €300,-

Profhilo wordt als een kuur aanbevolen, bestaande uit 2-3 behandelingen, met een interval van 4-6 weken.

Plan een vrijblijvend consult

Klik op de onderstaande button om contact op te nemen via het contactformulier. Wij ontvangen u graag in onze moderne esthetische kliniek voor een vrijblijvende afspraak om de mogelijkheden en uw wensen te bespreken.

Maak een afspraak